• NL
  • EN

StylEco®

Eerste navulling voor houders zonder plastic afval

Stijl, gemak en duurzaamheid komen samen in het nieuwe refill-kaarsconcept StylEco® van Bolsius Professional. Dit is het eerste navulconcept voor tafelkaarsen zonder plastic cups en met maar liefst 50 branduren. Dit levert de horecaondernemer minder afval en meer gebruikersgemak op.

Zo’n 86 procent van de gasten in de horeca waardeert echt kaarslicht op de restauranttafel. Ze vinden dat de aankleding meer compleet is met sfeervolle kaarsen. 58 procent van de restaurantbezoekers geeft zelfs aan langer te blijven zitten en meer te bestellen, zo vertelden ze aan onderzoekers van Multiscope.

Uit onderzoek van Marketing Results blijkt dat 65 procent van de horecaondernemers bereid zijn om te investeren in duurzame oplossingen. Bolsius Professional speelt in op deze wens naar duurzame, sfeervolle verlichting met haar nieuwe refill-kaarsconcept: StylEco®. Hierin komen stijl, gemak en duurzaamheid samen. 

Groene missie
De navulling van de kaarsen bevat geen plastic cup en brandt volledig op zodat er geen afval of residu over blijft. Het enige dat overblijft, is een lontplaatje. Daarnaast is er geen palmolie of dierlijk vet gebruikt voor de kaarsen. Dit sluit aan bij de groene missie die Bolsius Professional heeft om de ecologische voetafdruk te verminderen. Horecaondernemers reageren enthousiast: “Dit concept past precies bij mijn wens en behoeftes om afval te verminderen.”

Het aantal branduren van de kaarsen van StylEco® is circa 50 uur. Dat betekent dat de horecaondernemer minder vaak de kaarsen hoeft te verwisselen. “Dat bespaart veel tijd voor mijn personeel”, vindt een horecaondernemer. Zeker in tijden van personeelskrapte is dit een pluspunt. Bovendien is het navullen eenvoudig en zonder geknoei: verwijder het lontplaatje van de opgebrande kaars uit het lege glas en plaats een nieuwe navulling. De glazen houders zijn vaatwasmachinebestendig.

Unieke lichtreflectie
Naast praktisch in gebruik zijn de glazenhouders stijlvol. Ze zijn handgeblazen en verkrijgbaar in drie kleuren (bruin, grijs en transparant). Het licht van de kaarsen is sfeervol. De vlam is zichtbaar tot de laatste brandminuut en door de vorm van het glas is er een unieke lichtreflectie op tafel te zien.