• NL
  • EN

Tips

Echt kaarslicht zorgt voor een hogere omzet en een betere sfeer

Echt flakkerende vlammetjes op tafel: restaurants die zich er niet aan wagen zijn een dief van hun eigen portemonnee is de conclusie. Sfeer is één van de belangrijkste argumenten om voor een restaurant te kiezen. En uit dit onderzoek blijkt dat echt kaarslicht het meeste bijdraagt aan deze sfeer.

Sfeer staat samen met het menu, de service, de prijs en de locatie in de top vijf van doorslaggevende argumenten om een restaurant te selecteren. Eenmaal binnen is de tafelaankleding bepalend voor de sfeerindruk die gasten opdoen. En wat blijkt? Echt kaarslicht scoort hierin hoger dan servetten, bloemen en servies. En wanneer je de resultaten afzet tegen elektrisch kaarslicht (led-kaarsjes), dan zijn de verschillen behoorlijk. Slechts 15% geeft aan elektrisch kaarslicht sfeervol te vinden tegenover echt kaarslicht 86,2%. 71,2% stelt onomwonden vast dat 'echt kaarslicht voor een positievere sfeer en meer verbondenheid zorgt'. Dit zorgt voor een positievere beleving van het horecabezoek. Kansen genoeg dus voor horeca-etablissementen om voor weinig geld extra indruk te maken en glans te geven aan een mooi avondje uit met kaarsen en bijpassende houders.

Cerès Cornelissen, shopper marketeer bij Bolsius, adviseert: 'Er zijn veel mogelijkheden om de echte vlam tot leven te laten komen. Creëer een sfeer die past bij de gelegenheid en huisstijl. Bijvoorbeeld door de kleur van de kaarsen te laten matchen met andere elementen in je zaak. Of kies voor één mooie witte tafelkaars voor een meer tijdloze, strakke uitstraling.'