B Corp

Bolsius is B Corp gecertificeerd

Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en ecologische impact. Organisaties die hun bedrijf gebruiken als een kracht voor het goede. Uiteraard zijn we erg blij dat we deel uitmaken van de B Corp beweging. Het is een erkenning van de waarden die we nastreven terwijl we de magie van de vlam delen met consumenten over de hele wereld. Bovendien, het is het begin van onze reis naar voortdurende verbetering en collectieve actie. Op deze pagina delen we graag meer informatie over deze certificering en waarom het zo belangrijk is voor ons allemaal.

Wat is B Corp?

B Corp certificering is een validatie dat een bedrijf voldoet aan hoge standaarden van geverifieerde prestaties, verantwoording en transparantie op het gebied van arbeidsvoorwaarden en liefdadigheid tot aan de supply chain en grondstoffen. De meer dan 7.600 gecertificeerde B Corporations wereldwijd zijn leiders in de wereldwijde beweging voor een inclusieve, rechtvaardige en regeneratieve economie. Om gecertificeerd te worden, moet een bedrijf hoge sociale en milieuprestaties laten zien, een wettelijke verplichting aangaan door hun corporate governance-structuur te veranderen zodat ze verantwoording afleggen aan alle belanghebbenden - niet alleen de aandeelhouders - en transparant zijn door informatie over hun gemeten prestaties openbaar te maken op hun B Corp profiel op de website van B Lab. B Lab is de non-profit organisatie achter de B Corp certificering. Je kunt meer te weten komen over B Corp en B Lab op hun website.

Waarom wij geloven in de B Corp-beweging

Wij geloven in B Corp, omdat het zoveel meer is dan zomaar nog een certificering. Het is een uitgebreide tool voor impactmeting, die ons helpt onze impact te meten en ons de weg wijst naar mogelijkheden voor verbetering. Verder is het een inspirerende internationale gemeenschap van ondernemingen die hun bedrijf gebruiken als een 'force for good'. Door transparant te opereren, best practices te delen en van elkaar te leren, helpt dit de gemeenschap om haar impact te vergroten. Ten slotte is de certificering een erkenning voor bedrijven met hoge sociale en milieunormen die voortdurend op weg zijn naar verbetering en weerspiegelt het onze prestaties en ambities. Door B Corp gecertificeerd te zijn, kunnen we onze serieuze inzet voor mens en milieu laten zien op een manier die zowel klanten, consumenten, leveranciers als medewerkers kunnen herkennen, dankzij het groeiende bewustzijn van de hoge normen die de B Corp certificering stelt.

Impact areas

B Corp's grondige impact assessment richt zich op 5 'impact area's'. Dit is wat ze voor ons betekenen:

GOVERNANCE

Governance evalueert de algehele missie van een bedrijf, de betrokkenheid bij de impact op maatschappij en milieu, ethiek en transparantie. Als onderdeel van dit impactgebied hebben we onze toewijding aan de B Corp beweging geformaliseerd in onze juridische structuur door onze statuten te wijzigen. Dit betekent dat we nu expliciet onze verantwoordelijkheid hebben uitgesproken naar al onze belanghebbenden – niet alleen aandeelhouders.

WORKERS

Workers evalueert de bijdragen van een bedrijf aan de financiële zekerheid, gezondheid en veiligheid, welzijn, loopbaanontwikkeling en betrokkenheid en tevredenheid van zijn werknemers. Als familiebedrijf is de zorg voor onze mensen altijd een kernonderdeel van ons DNA geweest.

COMMUNITY

Community evalueert de betrokkenheid van een bedrijf bij en de impact op de gemeenschappen waarin het opereert, personeel aantrekt en zaken inkoopt. We hanteren een strikte gedragscode voor onze leveranciers en selecteren alleen leveranciers die aan onze normen voldoen. Wist je dat Bolsius een leidende rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van het RAL-keurmerk voor kaarsen? We ondersteunen ook lokale gemeenschappen en talloze goede doelen – zoals de lokale kerstmarkt, de schoonmaak van begraafplaatsen en 1% for the Planet.

ENVIRONMENT

Environment evalueert de manier waarop een bedrijf milieubeheersing toepast en de invloed ervan op de lucht, het klimaat, het water, het land en de biodiversiteit. We hebben onze Impact Strategy ontwikkeld die zich richt op drie pijlers: Reduce, Care & Engage. Als onderdeel daarvan committeren we ons aan het Parijsakkoord en zijn we bezig met het vaststellen van SBTi-reductiedoelen.

CUSTOMERS

Customers beoordeelt het beleid van een bedrijf ten opzichte van zijn klanten aan de hand van de kwaliteit van zijn producten en diensten, ethische marketing, privacy en beveiliging van gegevens en feedbackkanalen. Onze klanten en consumenten hebben altijd de hoogste prioriteit. We staan altijd open voor samenwerking met klanten en interactie met consumenten.

Meer over de B Corp-community

Er is nog zoveel meer te vertellen over de B Corp-beweging en waarom het voor jouw organisatie een geweldige kans zou kunnen zijn om je aan te sluiten. Als je meer wilt weten, ga dan naar bcorporation.net

Ga naar bcorporation.net

Werken bij Bolsius

Bolsius is al meer dan 150 jaar een familiebedrijf en een toonaangevend kaarsenbedrijf in de wereld. Met ongeveer 1200 werknemers produceren en verkopen we onze producten in meer dan 50 landen. Het draait allemaal om gepassioneerde teams, ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Is dat een ambitie die u aanspreekt? Klik hier om te zien hoe u zich bij de familie kunt aansluiten!