Impact gedreven

De weg naar duurzaamheid

Onze missie is eenvoudig: 'het creëren van producten van superieure kwaliteit die de magie van de vlam delen om mensen opnieuw te verbinden met zichzelf en hun geliefden, voor nu en voor toekomstige generaties'. Op deze pagina willen we je laten zien hoe we onze impact vergroten.

Onze impactstrategie

Om deze missie te verwezenlijken hebben we onze impactstrategie ontwikkeld die zich richt op drie pijlers: Reduce, Care & Engage. Deze pijlers sturen ons besluitvormingsproces op alle verschillende niveaus. Van het kiezen van leveranciers die verantwoord ingekochte materialen leveren die voldoen aan milieu- en sociale normen, tot het verminderen van energieverbruik en broeikasgasemissies.

We gaan ervan uit dat onze missie niet gemakkelijk zal zijn. Sterker nog, we hebben een uitdagende weg voor de boeg. Op deze pagina tonen we u graag onze uitdagingen en inspanningen.

REDUCE

We willen onze negatieve impact op de planeet op meerdere manieren verminderen. Eén daarvan is dat we ons hebben gecommitteerd aan het Parijsakkoord, wat betekent dat we onze uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk moeten verminderen. De eerste stap in deze enorme uitdaging is dat we de uitstoot van al onze activiteiten wereldwijd meten. Dit zal ons helpen om zowel eenvoudige als slimme oplossingen te vinden waarin we kunnen investeren om onze voetafdruk te verkleinen.

CARE

Bij Bolsius zorgen we voor ons allemaal, zowel voor mensen als voor onze planeet. Aan de mensenkant betekent dit dat we ten eerste een geweldige plek willen zijn om te werken. We richten ons op de cultuur, diversiteit, inclusiviteit, ontwikkeling en het welzijn van ons personeel. Maar we steunen ook onze lokale gemeenschappen door onze tijd, producten en financiele middelen te doneren aan gemeenschappen en goede doelen. Aan de planeetkant dragen we bij aan het herstel van leefomgevingen door te werken aan het behoud en herstel van biodiversiteit en het vergroten van koolstofputten.

ENGAGE

Samenwerken met alle belanghebbenden is de enige manier om een betekenisvolle impact te creëren. Daarom willen we van al onze medewerkers duurzaamheidskampioenen maken. We ontwikkelen klimaat- en duurzaamheidsbewustzijn onder onze mensen (en consumenten) en zetten duurzaamheid centraal bij alles wat we doen. We werken ook samen met partners in onze waardeketen. Bijvoorbeeld door milieugegevens uit te wisselen met leveranciers om gezamenlijke reductieplannen te ontwikkelen en kansen voor de circulaire economie in kaart te brengen.

We zijn B Corp gecertificeerd

Als B Corp maken we deel uit van een wereldwijde gemeenschap van bedrijven die voldoen aan hoge normen op het gebied van sociale en ecologische impact. Organisaties die hun bedrijf gebruiken als een kracht voor het goede. Het markeert het begin van onze reis naar voortdurende verbetering en collectieve actie.

Meer over B Corp

Het is voor ons belangrijk om zowel voor de mens als voor de planeet te zorgen, voor nu en voor toekomstige generaties. Het zijn de kostbaarste zaken die wij hebben en we moeten elke dag pionieren om ze te beschermen.

– Stacie Raymond, Head of Sustainability

Hoogtepunten

REDUCE

Dual Cargo

Een belangrijke mijlpaal is ons dual cargo-transportsysteem, dat de energie die nodig is voor het transport tussen onze locaties in Nederland en Polen aanzienlijk heeft verminderd. We hebben dit bereikt door een innovatieve trailer uit te vinden, die zowel vloeibare was naar onze fabriek kan vervoeren als onze kaarsen terug naar onze magazijnen kan brengen. Op deze manier hebben we in principe geen lege vrachtwagens op de weg, wat resulteert in 36% minder CO2-uitstoot.

CARE

1% for the Planet

Bolsius heeft zich aangesloten bij de 1% for the Planet-beweging. Dit is een wereldwijde beweging die bedrijven en particulieren inspireert om milieuoplossingen te ondersteunen door middel van lidmaatschappen en dagelijkse acties. Door 1% van de verkoop van onze zomercollectie te doneren aan de planeet, wordt het geld geïnvesteerd in verschillende milieuprojecten, zoals herbebossing.

ENGAGE

2Tonnes workshops

Al onze medewerkers zijn betrokken bij de duurzaamheidsreis. Wist u dat we, om de stijging van de gemiddelde temperatuur wereldwijd te beperken tot ruim onder de 2°C, onze uitstoot tegen 2050 moeten beperken tot 2 ton CO2-equivalent per persoon?

Op dit moment is het EU-gemiddelde bijna 8 ton. De 2 Tonnes-workshop laat op een interactieve manier zien hoe we ons persoonlijk moeten inzetten en samen moeten werken om onze uitstoot te verminderen. Al onze medewerkers doen mee en hebben er plezier in.

Duurzame kaarsenwas

Een grondstoffen dilemma

Een van de dilemma's waar we in de industrie voor staan, is de sourcing van was. Hoe kunnen we de beste kwaliteit leveren en zo toekomstbestendig mogelijke beslissingen nemen? Het traditionele hoofdmateriaal van een kaars is was. Het is meestal vast bij kamertemperatuur en kan afkomstig zijn van drie belangrijke bronnen: paraffine (een bijproduct van olieraffinaderijen die smeermiddelen produceren), dierlijke of plantaardige vetten. Helaas is het kiezen van het beste materiaal niet altijd zwart of wit.

Onze voetafdruk en decarbonisatieplannen

Om de opwarming van de aarde tot ver onder de 2°C te beperken en er alles aan te doen om het tot 1,5°C te beperken, moet de wereld in 2050 koolstofneutraal zijn. Wil je onze voetafdruk en onze decarbonisatieplannen weten?

Werken bij Bolsius

Bolsius is al meer dan 150 jaar een familiebedrijf en een toonaangevend kaarsenbedrijf in de wereld. Met ongeveer 1200 werknemers produceren en verkopen we onze producten in meer dan 50 landen. Het draait allemaal om gepassioneerde teams, ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid. Is dat een ambitie die je aanspreekt? Klik hier om te zien hoe je je bij de familie kunt aansluiten!