Sluiten Selecteer een taal Wijzig
NL
  • NL
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • PL
  • SV

Zo zijn we

Over Bolsius

Wanneer je kennis maakt met onze kaarsen ontdek je het unieke karakter van ons familiebedrijf.

Kennis en passie

Sinds 1870 brengen wij natuurlijk licht en geur. Dankzij onze krachtige geschiedenis en onze passie voor sfeer, stimuleren wij je zintuigen met de perfecte vlam en onweerstaanbare parfums. Gemaakt met liefde voor mens en planeet.

Dit alles doen we met ruim 1000 medewerkers. Samen zorgen wij ervoor dat onze producten inmiddels in meer dan 50 landen verkrijgbaar zijn. 

 

Bolsius Professional

Ook buitenshuis kom je onze kaarsen tegen. Veel cafés, restaurants en hotels gebruiken namelijk onze Professional productlijn voor horecagrootverbruikers. Dit assortiment is speciaal afgestemd op de specifieke hoge eisen die de professionele gebruiker aan kaarsen stelt. Bezoek voor meer informatie over Bolsius Professional de website.

Wat kwaliteit en innovatie voor ons betekenen

Sinds jaar en dag zijn we bij Bolsius op een ‘mission green’. Dat wil zeggen dat we alles op alles zetten om onze producten zo duurzaam mogelijk te krijgen. En hoewel we het liefst morgen perfect willen zijn, kunnen we niet in één keer helemaal groen worden. Dit omdat we de kwaliteit te allen tijde willen behouden of verbeteren. Ook willen we betaalbaar blijven voor iedereen. In dit artikel leggen we je uit wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een zo’n duurzaam mogelijk Bolsius product.

150 jaar kennis en innovatie
Testen, testen en nog een testen. Dat doen we al 150 jaar. Ooit begon Bolsius namelijk als een klein familiebedrijf met een paar mensen in dienst. Het doel van iedereen was om de allerbeste kaarsen te maken. Dat streven is onveranderd, net als het feit dat Bolsius vandaag de dag nog steeds in handen van de familie is. Wel is het bedrijf een stukje groter geworden: zo werken er alleen al op de innovatie-afdeling 100 mensen. Die zorgen ervoor dat Bolsius voorop blijft lopen én altijd de beste kwaliteit kaarsen en geurcollecties heeft.

Een vegan toekomst
Als marktleider in Europa voelen we een bepaalde verantwoordelijkheid om altijd een stap voor te lopen in de markt, om – zeker nu – onze consument een duurzamer alternatief te bieden. Zoverwerken we graag natuurlijke extracten in onze geuren en gebruiken we zo min mogelijk dierlijke vetten in onze kaarsen. Ja, je leest het goed: in veel kaarsen zitten dierlijke vetten. Dit komt omdat er naast paraffine, een restproduct van olie, ook stearine in kaarsen zit. En stearine is een vet dat uit dieren of planten komt. Omdat plantaardige stearine veel zachter is dan de stearine die uit dieren komt, smelt het sneller. Het ontwikkelen van een nieuw recept was daarom noodzakelijk om de brandkwaliteit te behouden. Zo deden we allerlei test met lokale plantvetten als raapzaad,- olijf- en zonnebloemolie én recycleden we oude wax voor onze nieuwe generatie theelichten, geur- en rustieke kaarsen. Op die manier zoeken we naar de meest duurzame oplossing.  En weet je wat het leuke is? Onze nieuwe collectie rustieke kaarsen brandt nóg langer dan ze al deden. Dit komt omdat de plantaardige wax voor een hogere dichtheid in de kaars zorgt. Hartstikke win-win dus!

Let’s get local
Dat we plantaardige wax gebruiken is één. Dat we plantaardige wax uit Europa gebruiken is twee. Paraffine, soja- en palmolie komen namelijk altijd overzees en om uitstoot te besparen willen we daar zo min mogelijk gebruik van maken. Want hoewel palmolie een goede grondstof is om kaarsen mee te maken (tropische producten kunnen beter tegen hoge temperaturen), zorgen niet-duurzame varianten palmolie ook voor ontbossing, vervuiling en sociale problemen. En of we nu raapzaad- olijf- of zonnebloemolie gebruiken, deze plantvetten komen wel lekker uit de buurt!

Inkopen bij kleine boeren
Als pionier in het gebruik van lokale producten én als grootste kaarsenproducent van Europa, voelen we ons verantwoordelijk om de nieuwe standaard te zetten. Dit doen we vooral door de markt open te breken en kleine boeren te ondersteunen. De industrie is namelijk nog niet ingericht op en geoptimaliseerd voor de hoeveelheid grondstoffen met constante kwaliteit die we nodig hebben. Dit zorgt ook voor een hogere inkoopsprijs van die stoffen. Het antwoord op de vraag waarom we dan niet voor goedkopere plantaardige varianten kiezen is simpel: wij gaan voor de duurzaamste optie.

De perfecte lont
Met het veranderen van de receptuur, verandert ook de lont. Want geloof het of niet: de manier van weven van de lont verschilt per kleur en per product. Een team van zo’n twintig mensen doet er dagelijks onderzoek naar. Zo kunnen we garanderen dat jouw kaars altijd een mooie vlam heeft.

Extreme temperaturen
Om er zeker van te zijn dat onze kaarsen een optimale kwaliteit blijven behouden, testen we ze in een ruimte met extreem koude en extreem warme temperaturen. Zo zien we wanneer een kaars begint te zweten of te oxideren: de kaars is namelijk gemaakt van organisch materiaal, wat betekent dat het kan smelten, barsten of verkleuren.

Nog een stapje verder
Natuurlijk stopt verduurzamen niet bij het ontwikkelen van een zo’n duurzaam mogelijk product. Ook gebruiken we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal én – als we het nodig hebben – zo veel mogelijk gerecycled glas en bio plastic. We investeren in duurzaam transport, hebben onze eigen waterzuiveringssystemen, gaan circulair om met energie en recyclen erop los met onze wax.

Heb je ideeën over wat we nog meer kunnen doen om te verduurzamen? Stuur ons dan vooral een mail via info@nl.bolsius.com

Onze historie

Voortdurende vernieuwing en blijvende aandacht voor kwaliteit. Dát is de rode draad in de historie van Bolsius. Het waren de gebroeders Bolsius die in 1870 de basis legden van de huidige onderneming. Zij verwerkten bijenwas op ambachtelijke wijze tot kaarsen. Bekijk hier onze rijke historie en beleef hoe wij door de jaren heen geworden zijn wie we vandaag de dag zijn.

Naar onze historie

Kaarsen voor kerken en kloosters

Kaarsenfabriek Hoogeland-Kristen te Roermond maakt deel uit van de Bolsius Groep. Binnen de groep is Hoogeland-Kristen gespecialiseerd in de productie en verkoop van producten aan kerken en kloosters. Ons assortiment bestaat onder andere uit Altaar- en kerkkaarsen, Offerkaarsen en offerlichten,
godslampolie en noveenlichten, Doop- en huwelijkskaarsen,
Communie- en vormselkaarsen en Paaskaarsen.

Bezoek voor meer informatie onze website