Sluiten Selecteer een taal Wijzig
NL
  • NL
  • EN
  • FR
  • DE
  • IT
  • PL
  • SV

Mission Green

Sinds jaar en dag zijn we bij Bolsius op een 'mission green', een groene missie. Dat wil zeggen dat we alles op alles zetten om onze producten zo duurzaam mogelijk te krijgen. En hoewel we het liefst morgen perfect willen zijn, kunnen we niet in één keer helemaal groen worden. Dit omdat we de kwaliteit te allen tijde willen behouden of verbeteren én betaalbaar voor iedereen willen blijven. 

Hier leggen we je uit wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een zo'n duurzaam mogelijk Bolsius product.

IRRESISTIBLE EXPERIENCE

Een onweerstaanbare beleving
Ooit begon Bolsius namelijk als een klein familiebedrijf met een paar mensen in dienst. Het doel van iedereen was om de allerbeste kaarsen te maken. Dat streven is onveranderd, net als het feit dat Bolsius vandaag de dag nog steeds een familiebedrijf is. Met 150 jaar aan kennis en vakmanschap, het continu testen van de beste recepturen en het gebruik van de beste grondstoffen, garanderen we die kwaliteit. Hierdoor roeten de kaarsen niet en ontstaat er geen walm of rook wanneer je de kaarsen brandt. Het katoenen lontje, ook wel kaarsenpit genoemd, is zo gevlochten dat je altijd een stabiele vlam hebt. Alle geuren zijn ontwikkeld in samenwerking met geurspecialisten voor de allerbeste geurbeleving bij jou thuis.

SOCIAL RESPONSIBILITY

Let’s get local
Dat we plantaardige wax gebruiken i.p.v. dierlijke vetten is één. Dat we plantaardige wax uit Europa gebruiken is twee. Paraffine, soja- en palmolie komen namelijk altijd overzees en om uitstoot te besparen willen we daar zo min mogelijk gebruik van maken. Want hoewel palmolie een goede grondstof is om kaarsen mee te maken (tropische producten kunnen beter tegen hoge temperaturen), zorgen niet-duurzame varianten palmolie ook voor ontbossing, vervuiling en sociale problemen. En of we nu raapzaad- olijf- of zonnebloemolie gebruiken, deze plantvetten komen wel lekker uit de buurt!

MISSION GREEN

Een groene missie
Als marktleider in Europa voelen we een bepaalde verantwoordelijkheid om – zeker nu – onze consument een duurzamer alternatief te bieden. Zo bevatten onze geuren bijvoorbeeld natuurlijke extracten en gebruiken we zo min mogelijk plastic. Natuurlijk stopt verduurzamen niet bij het ontwikkelen van een zo’n duurzaam mogelijk product. Ook gebruiken we zo min mogelijk verpakkingsmateriaal én – als we het nodig hebben – zo veel mogelijk gerecycled glas. We investeren in duurzaam transport, hebben onze eigen waterzuiveringssystemen, gaan circulair om met energie en recyclen erop los met onze wax.

Kort samengevat

Mens én planeet zijn ons dierbaarste bezit. Om die reden gebruiken we geen palmolie en komt al onze wax uit Europa.

We hechten waarden aan elke vorm van leven. Daarom zeggen we dag tegen dierlijk vet en hallo tegen natuurlijke vegan wax. We gebruiken raapzaad-, olijf- en zonnebloemolie als basis.

Er is veel te veel plastic op aarde. Daarom vermijden we het gebruik van plastic zo veel mogelijk. Daarnaast is ons glas voor 100% recyclebaar. Zal de glasbak blij mee zijn!

De geur van de natuur is een bron van inspiratie. Om die reden werken we zoveel mogelijk met natuurlijke geurextracten.

Om onze groene missie kracht bij te zetten, gaat bij verkoop van onze Summer Nights en True Citronella producten 1% van de opbrengst weer terug naar de natuur. Via 1% percent for the planet wordt dit geld besteed aan diverse milieuprojecten.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op www.onepercentfortheplanet.org

 

Impact rapport

Het Bolsius Impact Rapport geeft inzicht in onze doelen, dromen en ambities. Hierin staat wat we tot nu toe hebben bereikt, voor welke uitdagingen we staan en hoe we ernaar streven de wereld een stukje beter te maken.

Het rapport is hier te lezen (in het Engels).